Во чест на зимската краткодневница

Вечерва точно во 18:47 часот ќе настапи астрономската зима, денот е познат како зимска краткодневница. Зимата ќе трае до 21 март.

Првиот зимски ден е најкраткиот ден во годината со најдолга ноќ. Сонцето денеска изгреа во 7:00, а ќе зајде во 16:07 часот. Месечината зајде во 9:54, а ќе изгрее во 20:56 часот.

Во чест на денешниот ден, техниките вечерва ќе бидат кратки и брзи.