Предновогодишна прослава – новогодишна честитка

Ве чекам вечер на домашно винце и колачиња. Да ја испратиме старата и да и кажеме добредојде на новата 2010. Во неа ќе бидеме постари за една година. Зошто тогаш славиме секое лето одново? Зашто си ја арчиме живеачката?
Но годините си носат и некои убави работи. Веќе нема никогаш да се врати 2009, но искуството што ќе долета на крилјата на 2010 исто така ќе биде неповторливо.

Прв пат си е прв пат.

Јануари е посебно исполнет со слави и прослави. Се ужива во јадење и пиење. Онака, хедонистички. Некој ќе качи некое килце повеќе, некои ќе ги напумпа мишелинките од страна, некои ќе стави гума за спасување околу струкот. Ќе боли и желудникот, но и главата посабајле. Внимавајте. Секое претерување има последици. Повторувајте по мене: самоконтрола, самоконтрола, самоконтрола…

Мир за Вас, мир за светот.