Миграција

Ок, мигриравме на новиот блог. Букмаркирајте ја оваа адреса, а старата избришете ја.

Неделава што измина, ја започнавме добро. Со основата на Кото Рју, Школото на победничкиот тигар. Како што ви кажав, ќе биде многу напорно, но и забавно.

Во петокот донесовме мала радост некому. Со ситното што го имавме на клубската сметка, направивме коледарски пакетчиња и ги подаривме на најмладите од Центарот за децата од улица. Се израдуваа на благцето најмногу. Тие што имале малку повеќе среќа во животот им помогнаа на тие со помалку.

Вечерва продолжуваме со основите. Самиот збор кажува многу. Основа. Почеток. Темел.

Без добра основа, неможеш да изградиш цврста куќа.

Јас градам  колиби само на преживување.