Викенд семинар

За неколку часа одам на воздушното пристаниште Александар Македонски во Петровец, да го пречекам Свенчо, мајсториште од големата класа. Тој е роден 1947 година, но се движи толку брзо и вешто, што камера тешко ги регистрира неговите движења.
Два дена ќе не подучува сите. Останатите два дена ќе се обидам да извлечам нешто повеќе од него. Нешто што потоа повторно ќе го споделам со Вас во текот на тренинзите.

Не заборавајте, Вие го претставувате нашето школо, нашата држава и ме претставувате мене. Очекувам да се покажете во најдобро светло.

Ви посакувам убав и борбен викенд.