Комуникација

Речиси не поминува ден без да се слушнам, пишам или видам (преку видео врска) со мојот учител по Даито рју и Оно ха Итто рју, Антонино Черта.

Постојано се интересира за мојот напредок, не само по вештините што тој ги предава, туку и за деветте школи на Буџинкан. Прашува, сослушува, дава совети, подучува. Одлична комуникација.

Комуникацијата со учителот е многу важна работа. Колку подобро се познавате со него, толку помали се шансите некогаш да дојде до било какво недоразбирање. Освен тоа, ако учителот добро Ве познава, ако го знае патот до Вашето срце, тогаш секогаш ќе знае како да Ви помогне во било која ситуација.

Доколку имате можност да се дружите често со Вашиот учител во доџо, тогаш имате голема среќа. Доколку не, барајте начин како да го правите тоа.

Но најважно од се – разговарајте!

Комуникација.