Куми Тачи

Локација: Јапонија

Школа: Јагју Шинган рју

Ембу: Јорои Куми Тачи (борба со тачи во оклоп)

Напомена: Забележете ги сличностите и карактеристиките што оваа школа ги има како заеднички со останатите корју буџутсу рју-ха. Ќе ги дискутираме заеднички.