Шупци

Едно чудо шупци се натпреваруваат кој од нив ќе се прикаже како „поблизок“ до Буџинкан Доџо. Се гребаат преку најразлични начини. Некои од нив пуштаат клипови од соке, некои од нив пуштаат клипови со мачки (добро прочитавте и знаете за што станува збор), некои од нив ставаат Like за било каква глупост, некои од нив пишуваат љубезни коментари за подршка, а некои копи-пастираат изреки од Масааки Хатсуми, кои патем речено, ниту ги разбираат, а ниту пак се придржуваат до зборовите во нив.

Денес и јас ќе бидам како нив. И јас ќе копи-пастирам една мудрост. И ќе ја посветам на сите шупци. Од срце:

Истата, надградена и проширена: