Борба

Буџинкан Доџо е тежок брод кој продолжува да плови и покрај силниот ветер и дожд.
Буџинкан Македонија е мало бродче. Кога паѓа дожд, морам да исфрлувам вода од него, кога ветерот силно дува, морам да го одржувам во рамнотежа. Дури ни навечер не смеам да заспијам. Тоа е прашање на опстанок. На тоа се привикнував целиот свој живот и таков начин на живот си создадов.
Тоа го направи мојот дух силен и бескомпромисен.