Нинџа во мисија

Зборувавме за појасот (оби). Забележете ја ширината и претпоставете колку поцврсто го држи мечот. И колку потешко се олабавува. Горниот дел е класична облека за тоа време. Должината на сукњата се подесува според потребата.
Значи нема класично кимоно (ги) со панталони и со смешна маска која што се навлекува на главата.