Дисциплина

Шикин Харамитсу Даикомјо!!!
Во моментот кога ја изговарам оваа тајна нинџа молитва, чуствувам како телото се полни со енергија.
Онегаи Шимас!!!
Во овој момент само еден збор ми се врти во глава. (Само)дисциплина.
Станувам и почнувам со загревање. Трчам и си повторувам во себе: ДИСЦИПЛИНА!
Почнува Џунан Таисо. Никогаш во главата не ми се свртела мисла во стилот: „ех, сега пак исто, тоа па тоа“.
Нема место за вакви мисли. Умот е мирно езеро, а во потсвеста се врти еден збор: ДИСЦИПЛИНА!
Уживам во трчањето секој тренинг, уживам во повторувањето на Џунан Таисо. Знам дека тие ми дават виталност и дека ме подготвуваат за тренингот. И знам дека ми го дават најважното што му е потребно на секој воин (и на секое живо суштество): ДИСЦИПЛИНА!
Обидете се вечер да ја пробате на дело мојата тајна. Ако еднаш ја совладате, никогаш ништо нема да Ве спречи да успеете во намерите.

Се што Ви треба е: ДИСЦИПЛИНА!