Такаши Уено

Од серијата на познатите ученици на Тошитсугу Такаматсу, продолжуваме со Такаши Уено.

Неговата боречка биографија навистина е богата.

-Асајама Ичиден рју Таиџутсу (16 соке)

-Бокуден рју Џуџутсу (20 соке)

-Кото рју Коппоџутсу (менкјо каиден од Такаматсу)

-Гјокко рју Кошиџутсу (менкјо каиден од Такаматсу)

-Гјокушин рју Нинџутсу (14 соке / менкјо каиден од Такаматсу)

-Хонтаи Такаги Јошин рју Џутаиџутсу (соке на една од линиите)

-Кукишин рју Боџутсу / Џуџутсу

-Шинден Фудо рју Таиџутсу

И уште неколку школи за кои ми треба потврда за да можам да ги напишам со сигурност. Се уште истражувам за овој необичен човек, но и тоа што досега го знам, навистина ме импресионира.