Токимуне Такеда

Синот на легендарниот Сокаку. Никогаш не ја достигнал славата на својот татко од едноставна причина што никогаш и не ја посакувал. Полициски официр, чесен работник и тивок човек.

За разлика од неговиот татко кој бил страв и трепет за секој што ќе му застане на патот, Токимуне бил мирна и повлечена личност,  која се трудела секој конфликт за време на полициската кариера да го заврши на мирен начин. Сите апсења на криминалци ги извршил без ниту еден испукан куршум.
Од 2:02 па натаму сенсеи Токимуне во поодминати години, за време на една од последните негови јавни демострации на Даито рју Аикиџуџутсу.