Малите тајни на Големите мајстори

Еве го одговорот на шидоши Бад Малстром на прашањето околу начините и принципите на борба со противник вооружен со нож.

„Тоа е една од најзаебаните работи. Се наоѓаш во ситуација кога можеш да ги почуствуваш мирисите на пот и крв, а освен тоа, можеш да бидеш 100% сигурен дека ќе бидеш пресечен“

А како треба да се однесуваш во таква ситуација?

„Едно е сигурно. Тој што ќе ме нападне без причина, со желба да ми наштети, нема да го третирам како човечко суштество“

Запомнете ги овие зборови на Бад. Тој припаѓа на старата школа на Буџинкан која што одамна е вид на изумирање.