Сенсеи

Добредојде во Македонија сенсеи, му се обратив само што се појави од зад вратата на воздушното пристаниште „Александар Велики“.
-Ооо, ајде Игор, одиме на тренинг, возврати додека се ракуваше со мене.
Таков е сенсеи Черта, секој миг го користи за тренинг и за да ми пренесе дел од своето големо знаење во двете самурајски школи за кои е шихан. Ме чуди од каде наоѓа толкава енергија и љубов…
——————————————
Четврток:
-Тренинг од 10.00 до 13.00 часот
-Тренинг од 16.00 до 18.30 часот (и Мацко се придружи)
-Тренинг од 21.00 до 23.30 часот
Петок:
-Тренинг од 07.00 до 09.00
-Тренинг од 11.00 до 14.00 (и Мацко се придружи)
-Тренинг од 20.30 до 22.30 (во Буџинкан Македонија)
-Тренинг од 23.00 до 00.30 часот
Викенд семинар+тренинзи после семинарот
Понеделник:
-Тренинг од 07.00 до 10.00 часот

———————————————–
Вторник (пред половина час):
-Ало, Довезенски тука, д-р Иван ми треба.
-д-р Иван е зафатен, што да му пренесам?
-Сакам да закажам за интервенција, пломбата од забот ми испадна…

————————————————–
Чуството кога сенсеи ќе ти ја избие пломбата од заб со какато гери, а ти само ќе ја голтнеш за да тој не го забележи тоа за да не се грижи непотребно….