Место збогум…

Прости ми што не сакам да се видам со тебе за да се збогуваме. Мразам збогувања со луѓе кои ги сакам. Таквите моменти тешко ме погодуваат и се трудам да ги избегнувам.

Тоа е проклетството да бидеш сенсеи. Се вложуваш, се приврзуваш, а еден ден мораш да се збогуваш.

Беше една од најдобрите ученички што сум ги имал. Активна, вредна, редовна, исполнителна, полна со емоции и желба. Ќе те паметам како таква. Се надевам дека работите, навиките и техниките кои ги научи тука ќе ти користат понатаму во животот.
Следи го срцето. Тргни по нов пат. Стариот Пат го знаеш. Можеш секогаш да го пронајдеш повторно. Кога и да посакаш.

Адресата на мојот дом е секогаш иста:

Игор Довезенски

Буџинкан Македонија

Хомбу Доџо бб.