Тешко или Лесно ?

Тешко е:

–         да дојдам на тренинг

–         да се вратам во форма

–         да го сменам распоредот

–         да продолжам како до сега

–         да бидам расположен

–         да уживам во тоа што го правам

–         да се соочам со луѓето

–         да паѓам постојано на татамите

–         да се снајдам во малиот простор

Лесно е:

–         да најдам изговори

–         да почнам „од следниот месец“

–         да ги обвинам другите

–         да кажам „просторот не ми се допаѓа“

–         да најдам ново хоби

–         секогаш да почнувам од почеток (без да стигнам до целта)

–         да кажам „не доаѓам поради…“

Избери. Сакаш „тешко“ или „лесно“ ???