Роденденска порака од Соке

По повод осумдесет и третиот роденден, Соке Масааки Хатсуми ја испрати следната порака на сите негови инструктори (Шидоши):

„Буџинкан отсекогаш било место каде што повеќе се обрнувало внимание на хуманизмот и на пронаоѓањето среќа во животот, отколку место каде што се учеле смртоносни техники. Мирот и љубовта секогаш ќе бидат поважни од војната и омразата. Но бидејќи човештвото е такво-какво што е, нормална е потребата да научиме да се одбраниме. Секогаш ќе има војни и ние мораме да бидеме подготвени“.

Среќен Роденден Соке.