Јапонските класични боречки вештини во Македонија се издигнуваат на академско ниво

Другари…конечно…успеав! Ги издигнав јапонските класични боречки вештини на академско ниво во нашата земја. Тоа ми беше дамнешна желба и конечно успеав во тоа.

Го работев ова долго време. Многу непреспиени ноќи, честопати со намалена концентрација, нарушување на сопственото здравје, нарушување на односите со најблиските, изгубен поглед…многу жртвување. Но остварив уште една зацртана цел. Со само една мисла – јапонските класични боречки вештини да ги подобрат нашите сограѓани во секој поглед и да направат подобри личности, корисни за нашето општество.

Ова не е само мој успех. Ова е успех на целото наше доџо. Успех на Пат кон Сонцето. Нинпо Иккан!