Вежбајте, уживајте, сонувајте. За сопственото совршенство.

Сериозните Кобудоки и Нинџи кои редовно ги посетуваат семинарите, после неколку учества на вакви настани добиваат Деншо, кое ќе им служи како потсетник на научените кати, а воедно ќе ѕирнат подлабоко во историјата и традицијата на самата школа.
Да се добие Деншо е огромна чест. За да ги комплетирам сите историски материјали поврзани со боречките вештини и школи кои ги практикуваме, ми биле потребни над 20 години макотрпен тренинг и потрошени илјадници и илјадници евра за патување и учество на семинари и приватни часови. Ваша олеснителна околност е што некој веќе го изодел трнливиот Пат за Вас, па сега Вие можете по асфалт поплочен со листови од рози да го добиете тоа што мене ми требало крв да плукам за да го добијам.
Не откажувајте се никогаш! Вежбајте, уживајте, сонувајте. Бидете секогаш на Патот. Кон сопственото совршенство.
На Патот кон Сонцето.
Нинпо Иккан!