Преживување

Уште само неколку месеци, па нашата вештина и способност повторно ќе бидат ставени на тест. Се ближи семинарот над семинарите. Врвот!

Неколку совети за тие што ќе се обидат да го победат ова искушение.

  1. Вежбај напорно. Не обрнувај внимание на болката за време на тренинг. Работи со длабоки ставови..
  2. Диши длабоко. Биди смирен. Сталожи го умот. Победи го стравот.
  3. Не пиј вода за време на тренинг. Не мисли на вода.
  4. Победи го своето его. Самите сме творци на сопствената судбина.
  5. Повторувај го често во себе овогодинешното мото на семинарот: „Тука се создават идните водачи“

Со среќа…