Извинување

За многумина (или неколкумина) верувам дека сум досаден кога ги повторувам речениците. Но последиците од вежбањето корју буџутсу никогаш не се бришат. Една од нив е љубезноста кон блиските.
Затоа, јас сакам уште еднаш да Ви се извинам што во последниве две недели доцнев на тренинг по 15 мин. И уште повеќем, барам прошка што ќе доцнам и следните две.
Ангажиран сум за приватни часови за нинџутсу. Се одржуваат од 18.30 до 20.00 часот.
Прифатив бидејќи сум должен како грчка (за доџо-то).
Се надевам дека ме разбирате и верувајте ми дека не ми е сеедно што доцнам на часовите во доџо-то.
Искрено Ваш,

Довезенски