Солзи

Кога ги видов солзите радосници во Вашите очи, во Вашите искрени погледи, сфатив колку некои луѓе се сиромашни и бедни.

За миг помислив како го примиле (добиле) црниот појас. Без емоции, со лажна радост. Со радост дека имаат нешто што отсекогаш го посакувале, а со лажна надеж дека тоа го заслужиле.
Вашите солзи предизвикаа солзи кај мене. Појасите што беа натопени со пот и крв, се натопија со солзи. Сега тројството е заокружено. Без тоа тројство нема заслужени појаси. Нема заслужени звања.
Продолжете. Чесно и упорно како и до сега.
Вие сте вистински Воини!!! И секогаш ќе бидете.