Роденден (во доџо)

Денес е роденден на Ксенија. Ќе го прославиме во нашиот дом со најблиските членови на семејството. И додека вчера и соопштував кои се роднини ќе и дојдат, таа почна да плаче. Ја запрашав што се случило, а таа низ солзи ми кажа:

-Тато, ама јас сакам утре да одам на тренинг. Се спремаме за полагање и не сакам да го пропуштам часот. Со гостите ќе се видам после тренинг, нека ме почекат малку.

Татина ќерка. Јуначиште. Тренингот и е поважен од роденденот.

На добар Пат си Ксенија. Почнуваш да се запознаваш со бедата. А бедата е секогаш верен придружник на тој што чекори по Патот. Постојат повеќе начини. Ако навистина сакаш да успееш, секогаш избери го најтешкиот.

Нинпо Иккан!