38

Да ме праша некој во сон: „кога почна да вежбаш нинџутсу“, ќе му одговорам како од топ – „2 јули 1988“.
А да ме праша: „кога ти е роденден“, ќе ми треба малку време за да се расонам, па да одговорам точно.

Но за разлика од минатата година, оваа не си го заборавив роденденот. Моето семејство се погрижи на време да ме потсети на тоа.

„Како се чуствуваш денес кога полниш 38“ ?
Бедно, како и секогаш. Бедно бидејќи знам дека ништо не знам и дека има уште многу работи за учење и уште многу врати за отворање.

Ајде, нека Ви е Вас убав денот, а мене? Па јас и никогаш не сум сакал да го прославувам денот кога додавам една бројка повеќе на патот наречен Живот.

п.с. После три месеци пауза, блогот повторно ќе почне да се полни одвреме-навреме.