Распоред за новогодишните празници

Распоред на тренинзи за време на новогодишните и божиќните празници.

Буџинкан Македонија (напредни) – последен тренинг во 2014 на 29.12.

Неработни꞉ 31.12 / 07.01.2015 година.

Првиот тренинг во новата година ќе се одржи на: 02.01.2015 година.

——————————————————————————-

Буџинкан Македонија (почетници)  – последен тренинг во 2014 на 30.12.

Неработни꞉ 01.01.2015 / 06.01.2015 година.

Првиот тренинг во новата година ќе се одржи на: 03.01.2015 година.

——————————————————————————–

Катори Шинто рју Македонија – последен тренинг во 2014 на 26.12.

Неработни꞉ 31.12.2014 / 07.01.2015 година.

Првиот тренинг во новата година ќе се одржи на: 02.01.2015 година.

———————————————————————————-

Куноичи Таисо – последен тренинг во 2014 година на 30.12.

Неработни꞉ 01.01.2015 / 06.01.2015

Првиот тренинг ќе се одржи꞉ 05.01.2015.

Роденденска порака од Соке

По повод осумдесет и третиот роденден, Соке Масааки Хатсуми ја испрати следната порака на сите негови инструктори (Шидоши):

„Буџинкан отсекогаш било место каде што повеќе се обрнувало внимание на хуманизмот и на пронаоѓањето среќа во животот, отколку место каде што се учеле смртоносни техники. Мирот и љубовта секогаш ќе бидат поважни од војната и омразата. Но бидејќи човештвото е такво-какво што е, нормална е потребата да научиме да се одбраниме. Секогаш ќе има војни и ние мораме да бидеме подготвени“.

Среќен Роденден Соке.